Информация

Плуването е отлично средство за кардио тренировка и удоволствие.

То натоварва цялото тяло и е най-подходящо за по-пълни хора и хора с травми. Плуването е подходящо и за хора със сърдечносъдови проблеми, тъй като тялото е в хоризонтално положение и работата на сърцето е облекчена. То може да се изпълнява както продължително и с нисък интензитет, така и с висок интензитет и кратка продължителност.    Комплексът предлага басейн с три коридора. Той е с размери 20 x 10 м и дълбочина 1,30 м. до 1,60 м. Поддържа се постоянна температура на водата – 28°C. Провежда се обучение и тренировки по плуване за деца и възрастни.

  Най-ценното на басейна е торсионната му вода. Специално завихряна от 40-ватов мотор, по създадена от украйнски специалисти технология, молекулите на водорода и кислорода се преподреждат, и така по-плътната торсирана вода придобива лечебни и релаксиращи свойства. След плуване в нея ще се чувствате пречистени и възстановени от нервното напрежение съпътстващо Вашето ежедневие и най-важното – енергийно заредени. Торсионната вода, освен оздравителния ефект, има и имуностимулиращо действие, повишаващо защитните функции на организма към различни заболявания. За постигане и поддържане на спортна форма предлагаме акваспининг, аквастик и водна аеробика.

   Акваспинингът на аквабайковете Sapilo (Италия) е отлично средство за развитие на аеробния капацитет и издръжливостта на организма, топене на телесни мазнини и приятно забавление, съчетано с масажиращия ефект на торсионната вода.

   Аквастикът се провежда само в нашия комплекс и представлява най-ефективната форма на водна аеробика с използване на регулиращо се съпротивление на ластик. Това създава изключително добри условия за разход на повече калории, респективно топене на мазнини и най-важното – запазване на метаболизма висок, часове след приключване на заниманието. Това означава, че Вие ще топите мазнини, дълго след преключването на заниманието по нашата аквастик-система.

Басеина разполага и с бягащи пътеки и трамплини за тренировка във вода.

Нашите учители по плуване, провеждат групови и индивидуални занимания с деца на възраст над 5 години.

Още за торсионната вода в СПА-секторът:

Басеинът разполага с 40-ет ватов торсионен генератор, завихрящ молекулярните структури (частици) на водата, подавана последователно през 3 обема,  посредством принудителното и преминаване с определена скорост и дебит през логаритмична крива със строго очертана конфигурация.  Торсирането на водата води до уплътняване на междумолекулярните пространства /преподреждане на молекулите на водорода и кислорода/ и създава противоположна поляризация на водородните връзки.

Наред с множеството положителни ефекти които има торсионната вода, за посетителите на СПА-центъра на комплекс Наутилус е важно да знаят, че водата в басеина и джакузито има:

  • оздравително и лечебно въздейсвие върху хора с намалена имунна защита или болни от някои видове информационни заболявания, свързани с намалените защитни сили на организма;
  • релаксиращ ефект, особено след тежка тренировка и натоварен работен ден;
  • микробиологично пречистващ и пълно дезинфекциращ ефект, гарантиращ чистотата и без употреба на хлор и други пречистващи препарати /на практика не нужно използването на пречиствателни съоръжения, каквито басеина в комплекса има, за двойно подсигуряване на хигиената, понеже е предпочитан и силно посещаван от деца/;
  • увеличена плътност, водеща по-лесно обучението по плуване с деца и повишена ефективност на аква тренировките по водна аеробика, аква стик, аква байк;
  • затоплящ ефект, подпомагащ основното загряване на водата, поддържана с постоянна температура от 28 градуса;
  • енергезиращ и тонизиращ ефект, поради дясно въртящо се завихряне на полетата, предизвикващ положителен енергиен поток.

(Посочените свойства, вкл. лечебни и оздравителни са документално отразени в специална референция подписана от трима професори, един академик и шест инженери).

Силите, които усукват торсионните полета на дясно и способствуват за съхранение на информацията са позитивни, а силите  които разсукват торсионните полета (въртят на ляво) са негативни, вредни, защото изтриват или изкривяват информацията.  Днес Човечеството на Земята излъчва отрицателен (ляво въртящ се) информационно енергиен поток, който достига до информационния слой на планетата,  като изкривява информацията и нарушава планетарните процеси,  разрушава цели информационни области и поражда земните катаклизми.

Торсионния генератор на JK Fitness & Wllness Complex Nautilus, притежава Сертификат № 0159-П от Изпълнителната Агенция „Сертификация и изпитване”; съгласувана документация от „Държавна  Агенция за метрология и технически надзор” от 26.05.2003г; Сертификат № ДГ-002/26.09.2005 г. за производство съгласно изискванията по „ИСО” и отговарят на изискванията на БДС за безопасност и ефективност при експлоатация на изделието; Патент № 63589 от 31.05.2002 г.;  Референция от независими учени, специалисти и експерти.

Уникалното съоръжение за торсионна вода в спортно-възстановителен комплекс  Наутилус е изработено от „Деметра-Гея” АД с личното съдействие на нейния председател, Христо Стоянов.

Цени и услуги

Единични посещения

Възрастен – 7лв.

Дете до 7год. – 5лв.

Басейн + Джакузи – 8лв.

Аквастик тренировка – 10лв.

Акваспининг – тренировка – 12лв

Карти

10 посещения – 66лв.

20 посещения – 119лв.

30 посещения – 165лв.

50 посещения – 249лв.

Аквастик

Аквастик е изключително приятен и много ефективен начин за постигане и поддържане на спортна форма!

Аквастикът е интересна и занимателна форма на трениране във вода, която се провежда с регулиращото се съпротивление на тояжка с фиксирани в двата и краища експандери. Регулиращият се силов компонент позволява да се влагат дозирани усилия от страна на трениращия, както и да се работи ефективно за всички мускули, поради възможността за фиксиране на експандерите за различни части на тялото. Това позволява да се изразходват много калории, да се завиши значително метаболизма, който остава висок часове след аква заниманието. По този начин се изразходват калории и топят мазнини в значително по-голяма степен сравнение с водната аеробика и която и да е друга форма на занимания във водна среда. Най-комплексно се оформя и мускулатурата на тялото в хармония с развитието на сърдечно-съдовата, дихателната, отделителната, ендокринната система. Торсионната вода в басеина допълнително енергизира и тонизира организма. Тъй като се работи предимно под вода, съпротивлението товари мускулите, а ставите и сърцето се щадят. Така се оформя красота и елегантност на фигурата по напълно безопасен и здравословен начин. Едно от най-големите предимства на аквастик заниманията, пред останалите форми на аеробна гимнастика във вода е това, че телесния метаболизъм остава висок, дълго след приключване на заниманиманието и по този начин процеса на загуба на мазнини и излишно тегло продължава в периода на почивка. Няма по-добър начин да отслабвате, докато почивате и не се натоварвате физически. Торсионната вода в басеина, освен лечебните си свойства, повишава ефективността на заниманията, тъй като е с повишена плътност. Аквастикът е подходяща форма на аеробика както за начинаещи, така и за активно спортуващи.

Акваспининг

Акваспинингът е тренировка, която се провежда на специални колела (водни спинъри) потопени във водата на дълбочина 1,30 – 1,60 м.

Изпълняват се упражнения за горната и долната част на тялото като същевременно се въртят педали. За горната част има и леки тежести. Темпото се ръководи от инструктора. Горят се калории и топят мазнини, без да се натоварват ставите и гръбначния стълб.

Комплексът разполага с 15 водни колела на фирма SAPILO (Италия).

Акваспинингът е една увлекателна и атрактивна форма на тренировка във вода, умело съчетаваща полезното с приятното. В добавка към това са оздравителните и детоксикиращи свойства на торсионната вода в басеина.

За внасяне на разнообразие в кардиотренировките във водна среда, нашия комплекс е оборудван и с водни бягащи пътеки и трамплини.