Кинезитерапия и рехабилитация

kinezitherapiq_jk

Мартин Еремиев, доктор – кинезитерапевт

Специалист в областта на спортния травматизъм, функционалните нарушения и корекционния подход за лечение.

img_60111_1

Концепцията на програмния продукт, който сме разработили включва двете взаимносвързани страни на спортната подготовка, а именно тренировъчния и възстановителен процес.  За да се постигне едно пълно изграждане и развитие в областа на спортното майсторство или фитнес формата, трябва да се обезпечи на първо място доброто здраве и превенция на организма и опорно-двигателния апарат. За това Фитнес център „Наутилус“ предлага научно-разработена програма, адаптируема към всеки спортуващ, чрез която той да укрепи своя опорно-двигателен апарат, да бъде устойчив на травми и да понася лесно екстремални натоварвания.  Риска от травми обаче винаги съществува, особено при неправилно изграден тренировъчен процес или не достатъчна адаптираност към екстремална състезателна дейност. За да бъдете устойчиви на контузии, или да се възстановите бързо след евентуални такива, не се колебайте да се обърнете към нашия кинезитерапефт Мартин Еремиев, доктор – вижте визитката му в инструктори. Кабинетът по кинезитерапия разполага с 6-ест канален електростимулатор (американско производство), лазер-инфраред апарат, система за цвето-звукововибрационна-музикотерапия, както и с единствения в България специализиран уред за рехабилитация и кинезитерапия на италиянската фирма NesFit , на който ефективно и безопасно ще въздействаме терапевтично на мускулите, костите, ставите, сухожилията.

Специализирани процедури за възстановяване от травми и наранявания, с цел връщане към активен начин на живот и спортна дейност

Трайното преодоляване на оплаквания,  свързани с  хронични болки и травми или такива, настъпили внезапно, по време на спортна или друга ежедневна дейност, не е въпрос на повлияване на даденсимптом, а е комплексен процес, насочен строго индивидуално.

Посредством клиничен подход, включващ комбинация от тестове и методи за оценка,ние определяме, какво е причинило конкретния проблем, а след това прецизно, използвайки компетентността и практическата подготовка на екипа на JK фитнесразработваме план за лечение и персонална програма за дозирано терапевтично натоварване. Това, в комбинация с активното участие и съдействие от страна на клиента, дава възможност за намаляване на оплакванията и тяхното излекуване  и довежда до възвръщанекъм активен живот.

Първото посещение включва оценка на опорно-двигателния апарат, чрез която анализираме конкретния проблем, взимайки предвид начина на живот, работните изисквания, цели и нивото на физическа активност на хората, потърсили терапевтична и лечебна помощ в нашия център.

Разработваме персонализиран план за лечение, който включва една или повече от нашите услуги. Например, може да използваме техники и процедурни похвати от мануалната терапия за облекчаване на  болката, след което да подготвиминдивидуална програма от корекционни движения и упражнения за възстановяване на силата и обема на движение, подобряване на контрола на позицията и стабилността.

При всяка процедура се използват научно доказани и утвърдени в професионалната практика терапевтични методики, тренировъчни концепции и подходи за възстановяване.

Упражнениятаза изпълнение в домашни условия,също са неразделна част от всяка програма за лечение. Ако е необходимо, физиотерапевтът предоставя специфични инструкции за терапевтични упражнения и може да предложи конкретни уреди, които да бъдат използвани в домашни условия, като например, ленти за еластично съпротивление, баланс-бордове, терапевтични топки, свободни тежести и др.

Нашите услуги включват:

  • Мануална терапия
  • Индивидуални терапевтични и лечебни програми от упражнения
  • Преодоляване и контрол на болката,резултат от функционални проблеми на нервно-мускулните структури.
  • Електрическа мускулна стимулация
  • Кинезиологичен  и класически тейпинг – за корекция и лечение на ставни навяхвания или хронично нестабилни стави и травми на меките тъкани
  • Изготвяне и оформяне на ортезни средства и шини за пръстите на ръката и дланта
  • Профилактични прегледи на спортуващи, за състоянието на опорно-двигателния апарат и скрининг за предотвратяване на травми и травматични увреди
  • Ергономична оценка

Цената на преглед и консултация при нашият кинезитерапевт е 60 лв, а стойността на едно практическо занимание с инструктор е 20 лв.