Стая за масажи JK Fitness & Wellness Spa

SPA центърът на комплекс JK Fitness & Wellness Nautilus предлага различни видове масажи. Искате да се възстановите от спортна травма или просто търсите начин да релаксирате допълнително? Изберете този вид масаж, който ви допада, или подарете масаж на вашия любим човек!
В този кабинет е разположен и американски 8-канален електростимулатор, който ще е ефективен за пасивната ви тренировка, ако мускулатурата ви се нуждае от безопасни съкращения под въздействие на електрически импулси с дозирана честота. Не се колебайте, ако сте в период на възстановяване след травма!

Класически и козметичен масаж

Масажът на тялото е известен на човечеството от хилядолетия като един от най-приятните и ефективни начини за отпускане и възстановяване на организма, освобождаване от стрес, напрежения и болки.

Какво представлява класическият масаж?

Класическият масаж се прилага с цел цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Стимулира имунната система и освобождава тялото от умората, оптимизира кръвообращението и намалява напрежението в мускулите. След този масаж тялото се чувства свежо и тонизирано поради засилването на кръвообръщението и изхвърлянето на токсините.

Аромамасаж

Аромамасажът комбинира лечебната сила на масажа и натуралните терапевтични свойства на етеричните масла.

Козметичен масаж

Този тип масаж използва същите принципи като класическия масаж, но освен за релаксация се използва за постигането на козметичен ефект (премахване на бръчки, целулит).

Спортeн масаж

Разновидност на класическия масаж, спортният масаж е приспособен да отговаря на изискванията на активно спортуващите хора и професионалните спортисти. Спортният масаж е много важна част от спортно-тренировъчния процес и е пряко свързан със спортните резултати и доброто физическото състояние на спортистите.

Какво представлява спортният масаж?

Спортният масаж е специална масажна техника, разработена да помогне на активно спортуващите да подготвят телата си преди спортни занимания, да се възстановят след спорно натоварване и да подобри качеството на тренировъчния процес. Той използва основни и спомагателни похвати подобни на тези при класическия масаж, но модифицирани така, че да изпълнят конкретните цели на вида спортен масаж и спецификата на спорта, който се практикува. Общите цели на спортният масаж са:

 • да подготви спортиста за тренировка или екстремални натоварвания
 • да премахне умората
 • да намали напрежението в мускулите
 • да подобри еластичността на мускулите и сухожилията, да се третират миофасциите
 • да премахне дискомфорта и болката

Видове класически масажи

Класическият масаж на цялото тяло е чудесен метод за подобряване дейността на нервната система. Използват се специални масла, кремове и лосиони.

Класическият масаж се препоръчва за профилактика и лечение на някои заболявания, за корекция на фигурата, отстраняване на умората и мускулното напрежение, подобряване общия тонус на организма. Подходящ е за хора, подложени на ежедневен стрес и напрежение.

Една от най-древните и същевременно скоро възродени техники е масажът с горещи вулканични камъни. Това е специална процедура, при която се използват гладки, нагрети камъни. Най-често те са базалт или черен вулканичен камък (черен мрамор), които абсорбират и задържат топлината много добре. Преди масажа те са поставят в гореща вода с температура между 120°C до 130°C за няколко минути, а после се охлаждат до около 50°C, след което се слагат върху енергийните точки на тялото.

Преди самия масаж терапевтът намазва тялото с благовонни масла, които отварят енергичните му центрове. По този начин се подготвяте за масажа, разпускайки чрез релаксираща музика и приятна обстановка. Използват се и традиционни похвати от шиатцу, докато се поставят нагорещените камъни. Те се слагат по определени точки на гръбначния стълб или в дланите на ръката, като по този начин се подобрява потока на енергия в тялото. Интересно е , че ако имате мускулни възпаления или наранявания на тези места камъните изстиват много по-бързо, след което се заменят отново с горещи.

Използват се много камъчета в различна форма и размери. Доказано е, че топлината на камъка отпуска мускула много по-бързо, отколкото при традиционния масаж и освен това подобрява гъвкавостта на ставите. Освен всичко останало чувството на наслада и релакс е несравнимо, сякаш огромно количество енергия нахлува в тялото чрез докосването на „вълшебните” нагорещени камъни.

Накрая масажистът затваря отворените енергийни точки, като преминава по тялото, почуквайки с два камъка. След процедурата се чувствате изключително спокойно и изцяло заредени с енергия.

Студеният къс събужда хормоните на щастието

Геотермалната СПА терапия постига баланс между енергията на човешкото тяло и късчето природа – камъка, който въздейства както вътрешно чрез своето поле, така и с допира – като нежно гали кожата. Каменната терапия подобрява работата на лимфната и имунната система, нормализира функциите и стимулира процесите на самолечение и възстановяване на тялото. Тя действа на психиката, като събужда производството на хормоните на щастието – ендорфини, които по нервен път успокояват и докарват чувство на доволство. Масажът пък допълнително отпуска и същевременно ни зарежда с енергия.

Тези природни изцеления идват от дълбочините на земята и от най-древни времена. Терапевтичният камък има невероятна лечебна сила. Освен, че носи удоволствие и отпуска, той регулира кръвното налягане и подобрява кръвообращението. Така при наличие на свободно време и средства не пропускайте да му се насладите.

Съществуват няколко теории, които обясняват как работи ароматерапията. Първата е, че директно усвоявате маслата през кожата в кръвоносната система. Маслата преминават през вашето тяло и упражняват ефект върху определен орган или функция.

Класическият аромамасаж е алтернативна терапевтична техника, която съчетава натуралните терапевтични свойства на етеричните масла и лечебната сила на масажа. Аромамасаж се прави на голо, но терапевтът ще излезе от стаята, за да можете да се съблечете на спокойствие.

Аромамасажът има не само мощни физически, емоционални и психически ефекти, но също така е великолепно релаксиращо и възстановяващо средство. Ароматерапията влияе на широк спектър от здравословните състояния на нервната, кръвоносната, лимфната, имунната и мускулната системи. Тя е приятен метод за ментално прочистване, релаксация и облекчаване на стреса и главоболието.

Ползите от аромамасаж на цяло тяло:

 • Релаксира, балансира и хармонизира тялото;
 • Намалява стреса;
 • Укрепва цялото тяло и поддържа собствените му лечебни процеси;
 • Укрепва имунната система, за да се бори с инфекциите.

Козметичен масаж на лицето с етерични масла и похвати от ароматерапията. Масажът подобрява еластичността на кожата и предотвратява преждевременното й стареене. Изключително добра профилактика срещу появата на бръчки и торбички.

Този масаж ви подмладява и ви кара да се чувствате красиви и желани! Процедурите подобряват еластичността на кожата и предотвратяват преждевременното й стареене. Изключително добра профилактика срещу появата на бръчки и торбички.

Релаксиращ масаж с аромамасло. Активните съставки на екстрактите от различните масла имат свойството да хидратират, омекотяват и подмладяват кожата, подхранват и възстановяват нейната еластичност.

Този масаж е подходящ при умора, физическо и психическо претоварване. Подобрява кръвообращението, стимулира лимфния поток, успокоява и тонизира мускулите. Масажът с ароматични масла помага за достигане на седмична хидратация, комфорт и свежест на вашето тяло!

Сбогом на стреса и добре дошли в света на хармонията, създадена от този вид масаж!

Съставките са богати на антиоксиданти и редица натурални активни инградиенти, които влияят благотворно на целия организъм. Омекотяват и подхранват кожата и забавят процесите на стареене. Минералните соли и витамините тонизират, а някои съставки оказват липолитично и разграждащо мазнините действие.

Доказано е, че някои от тях стимулира отделянето на ендорфините – естествените „хормони на щастието“, които от една страна предизвикват приятно усещане и чувство за комфорт, а от друга действат върху липолизата – основен механизъм за освобождаване от мазнини и токсини.

Потопете се в блаженство и добро настроение чрез този изключителен масаж!

Масажът упражнява редица благотворни въздействия върху човешкия организъм. Посредством кръвоносната система, снабдява кожата и останалите органи и системи с ценни витамини, минерали и други биологично активни субстанции. Чрез масаж 100% от тези субстанции се усвояват от организма, докато при консумация само половината от тях преминават бариерата на стомашно-чревната лигавица.

Πoлoжитeлният eфeĸт oт мacaжа ce усеща мoмeнтaлнo. Toй дeйcтвa ycпoĸoявaщo зa дyxa и тялoтo и щe ви изпълни c eнepгия. Eтo пoлзитe oт нeгo:

 • Πpeмaxвa тoĸcинитe;
 • Уcпoĸoявa цялaтa нepвнa cиcтeмa;
 • Πoдoбpявa ĸpъвooбpъщeниeтo и oбмянaтa нa вeщecтвaтa;
 • Πoдoбpявa лимфния пoтoĸ;
 • Πoчиcтвa, xидpaтиpa и oмeĸoтявa ĸoжaтa, пoвишaвa нeйнaтa eлacтичнocт;
 • Haмaлявa цeлyлитa, пpидaвa cтeгнaтocт нa тялoтo и тoнизиpa ĸoжaтa;
 • Πpeмaxвa yмcтвeнaтa и физичecĸa yмopa;
 • Πpeчиcтвa тялoтo, пoвишaвa имyнитeтa и cпocoбнocттa нa opгaнизмa дa ce изчиcти caм oт вpeднитe вeщecтвa;
 • Имa зaглaждaщ и пoдмлaдявaщ eфeĸт.

В момента не се предлага!

С пчелен мед се масажират само обезкосмени участъци от тялото (обикновено такива с по-голяма повърхност – гръб, долни крайници). Масаж с пчелен мед не се прави на хора, алергични към този пчелен продукт.

За период от 12 часа след приключване на масажа върху третирания кожен участък не трябва да се прилагат химически въздействия (сапуни, шампоани, кремове, парфюми и др.). През тези 12 часа е разрешено къпане само с вода.

Meдeният мacaж се прави 10-15 минyти или дoĸaтo мeдът пoбeлee. Cлeд тoвa измийтe c тoплa вoдa вoдa ĸoжaтa. Зa дa ce пocтигнe мaĸcимaлeн eфeĸт нa изчиcтвaнe oт тoĸcинитe ocтaвeтe ĸoжaтa дa пoчинe oт caпyни, лocиoни зa 10-12 чaca. Bзeмeтe cи дyш, нo нeĸa e caмo c вoдa.

Ефeĸт

Зa нaй-гoлям eфeĸт мeдeният мacaж тpябвa дa ce пpaви oĸoлo 15 пъти, пpeз дeн. Eфeĸтът oт пpoцeдypитe зaвиcи мнoгo oт ĸaчecтвoтo нa мeдa. Koлĸoтo пo-виcoĸo e нeгoвoтo ĸaчecтвo, тoлĸoвa пo-гoлямo щe e лeчeбнoтo мy дeйcтвиe. Taĸъв вид мacaж нe ce пpeпopъчвa, aĸo cтe aлepгични ĸъм мeд, имaтe paзшиpeни вeни или cтe бpeмeннa.

Maĸap мacaжът c мeд дa e coчeн зa eднo oт нaй-eфeĸтивнитe cpeдcтвa в бopбaтa c пopтoĸaлoвaтa ĸoжa, caм пo ceбe cи, тoй нe e дocтaтъчeн. Ocвeн мacaж e нeoбxoдимo дa пoдoбpитe cвoятa диeтa и дa cпopтyвaтe peдoвнo. Koмбиниpaйтe тeзи 3 нeщa и cъвceм cĸopo щe зaбeлeжитe нaмaлявaнe нa цeлyлитa.

Масажът с мед е много ефикасен за предвирусни и грипни състояния.

Видове спортни масажи

Най често се прилага 30-40 мин преди старта на състезание, като целта му е да се затопли (загрее) организма и така по-бързо да се вработи, да се тонизира (или успокои) и да се премахне болката, ако е необходимо. В зависимост от предстартовото състояние и темперамента на спортиста се подбират релаксиращи или тонизиращи масажни техники, като целта е да се регулират възбудените и задръжните процеси в кората на главния мозък.

Техниката на спорния масаж е насочена към това да се преодолеят неблагоприятните предстартови състояния и да се доведе спортиста до състояние на максимална готовност, както и да го предпази от спортни травми и наранявания. Основния масажен похват е разтриването, като в зависимост от температурата, индивидуалните особености и спорта се подбират масажните техники и тяхното редуване. Физиологичното действие е свързано с подобряване на кръвообращението, загряване на мускулите, ускоряване на процесите на сърдечносъдовата и дихателната система.

Масажът е с продължителност 5-10 до 20-30 мин.

Най-често се прилага след тренировка или състезание или по време на почивките като микровъзстановяване. Неговата цел е максимално бързото възстановяване на всички жизнени функции, възвръщане на силите и премахване на умората.

Приложението на възстановителния масаж зависи от интензивността, продължителността, регламента и броя на участниците в спорта. Техниките на този вид спортен масаж са насочени към преодоляване на кислородната недостатъчност, намаляване на мускулното напрежение и премахване на болката, ако има такава.

Основния масажен похват е изтискването (изцеждането), като не се прилагат силови и ударни похвати. Физиологичното действие е свързано с регулиране на възбудно-задръжните процеси в кората на главния мозък, подобряване на кръво-лимфо обръщението и обмяната на веществата и отделянето на метаболитните продукти.

Масажът е с продължителност в зависимост от това кога се прилага, като за бързо възстановяване може да бъде от 20-30 сек. до 5-6 мин.

В тези случаи, масажът има своята специфика и зависи от тежестта на травмата или заболяването и от индивидуалните особености на организма за самовъзстановяване. Този масаж е незаменимо помощно средство, както за ускоряване на възстановяването, така и за профилактика.

Целта на масажа е да се намали и премахне болката, да се намалят отокът и застойните явления, да се ускори регенерацията и възстанови функцията на опорно-двигателния апарат. Използват се всички масажни похвати, като е важно крайника да е в оточно положение и да се започне от близките стави и мускули и постепенно да се премине към масаж на самата травма.

Времетраенето и силата на масажа се определят според състоянието и тежестта на травмата. Най-добър резултат се постига, когато масажът е съчетан с физикална терапия и кинезитерапия.

Тренировъчният масаж представлява съществена част от тренировъчния процес и е едно от основните средства в спортната тренировка. Неговата основна цел е спортистът да постигне максимално високи резултати за най-кратко време и голяма концентрация на енергията му. Тренировъчен масаж се прави около 5-8 до 12 часа след тренировката в зависимост от тренировъчния режим. Също така се прилага в почивните дни или когато състезателят не може да направи тренировка поради контузия и при по продължителни пътувания. Включват се всички основни и спомагателни похвати на спортния масаж, като основен е акцентът върху омачкването.

Последователността на масажа е различна, но най често се започва от гръбно-вратната зона и се продължава към седалището и краката, а след това предна част на тялото. Физиологичното действие на този вид спортен масаж е свързано с максимално усъвършенстване на дейността на централната нервна система, укрепване подобряване на общото състояние на всички органи и системи.

Продължителността за частичен масаж е 20-30 мин., а за цялостен между 50 и 60 мин.

За да използвате тази услуга, е необходимо предварително записване.
Попитайте на рецепцията на JK Fitness GYM или ни позвънете на 02 818 68 60 или 087 959 9562.

Още за спа комплекс JK Fitness & Wellness Nautilus