Басейн — JK Fitness & Wellness Spa Nautilus
Басейн — JK Fitness & Wellness Spa Nautilus

Водата в басейна е торсирана и има здравословен имуностимулиращ и детоксикиращ ефект

Плуването е отлично средство за кардио тренировка и удоволствие

Това спортно занимание натоварва цялото тяло и е най-подходящо за по-пълни хора и хора с травми. Плуването е подходящо и за хора със сърдечносъдови проблеми, тъй като тялото се намира в хоризонтално положение и работата на сърцето е облекчена. Можете да плувате както продължително и с нисък интензитет, така и на кратки периоди с висок интензитет.

Параметри на басейна

Комплексът предлага басейн с три коридора, с размери 20×10 м и дълбочина 1.30 м. до 1.60 м. Поддържа се постоянна температура на водата 28°C.

Най-ценното качество на басейна на JK Fitness & Welness Gym е торсионната му вода. Специално завихряна от 40-ватов мотор, по създадена от украински специалисти технология, молекулите на водорода и кислорода се преподреждат, и така по-плътната торсирана вода придобива лечебни и релаксиращи свойства. След плуване в нея ще се чувствате пречистени и възстановени от нервното напрежение съпътстващо вашето ежедневие и най-важното – заредени с енергия! Освен оздравителен ефект, торсионната вода има и имуностимулиращо действие, като повишава защитните функции на организма към различни заболявания.

Басейн — JK Fitness & Wellness Spa Nautilus
Басейн — JK Fitness & Wellness Spa Nautilus

Водни спортове

За постигане и поддържане на спортна форма комплексът предлага упражнения по акваспининг и аквастик, обучение и тренировки по плуване за деца и възрастни.

Акваспининг

Акваспинингът на аквабайковете Sapilo (Италия) е отлично средство за развитие на аеробния капацитет и издръжливостта на организма, топене на телесни мазнини и приятно забавление, съчетано с масажиращия ефект на торсионната вода.

Аквастик

Аквастикът представлява най-ефективната форма на водна аеробика с използване на регулиращо се съпротивление на ластик. Това създава изключително добри условия за разход на повече калории, респективно топене на мазнини и най-важното – запазване на метаболизма висок в течение на часове след приключване на заниманието: вашият организъм ще топи мазнини дълго след приключването на заниманието по нашата аквастик-система.

Други водни тренировки и упражнения

Басейнът разполага и с бягащи пътеки и трамплини за тренировка във вода. Работещите в комплекса учители по плуване провеждат групови и индивидуални занимания с деца на възраст над 5 години.

Джакузи JK Fitness

Джакузи

До басейна има джакузи с четири места с температура на водата 33°C.

График за тренировки по плуване и аквабайк — валиден от м. януари 2019 г.

График за уроци по плуване и аквабайк — валиден от м. януари 2019 г.

График за свободно плуване — валиден от м. ноември 2019 г.

Още за спа комплекс JK Fitness & Wellness Nautilus