Кабинетът по кинезитерапия, разположен на ет.1 на фитнес комплекс JK Fitness GYM се ръководи от доц. д-р Мартин Еремиев — кинезитерапевт и сертифициран Мълиган мануален терапевт (Certified Mulligan Practitioner), специалист с дългогодишна практика в областта на спортния травматизъм, функционалните нарушения и корекционния подход на лечение.

Можете да се обърнете за помощ към кабинета на д-р Еремиев при оплаквания от хронични травми или внезапно настъпила болка в резултат от спортна или друга ежедневна дейност.

По време на първото ви посещение извършваме оценка на опорно-двигателния апарат и анализ на конкретния проблем, като вземаме предвид начина ви на живот, работните изисквания, целите и нивото на физическа активност. На база на събраната информация разработваме персонализиран план за лечение. Обичайно той включва техники и процедурни похвати от мануалната терапия за облекчаване на болката, последвани от програма с корекционни движения и упражнения за възстановяване на силата и обема на движението, подобряване контрола на позицията и стабилността и др.

Упражненията за изпълнение в домашни условия също са неразделна част от всяка програма за лечение. Ако е необходимо, физиотерапевтът предоставя специфични инструкции за терапевтични упражнения и може да предложи конкретни уреди, които да бъдат използвани в домашни условия — ленти за еластично съпротивление, баланс-бордове, терапевтични топки, свободни тежести и т.н.

Кабинетът по кинезитерапия предлага следните услуги:

  • Мануална терапия
  • Индивидуални терапевтични програми от упражнения
  • Преодоляване и контрол на болката при движение, резултат от функционални проблеми на нервно-мускулните структури
  • Кинезиологичен и класически тейпинг за корекция и преодоляване на ставни навяхвания или хронично нестабилни стави и травми на меките тъкани
  • Изготвяне и оформяне на ортезни средства и шини за пръстите на ръката и дланта
  • Профилактични прегледи на спортуващи за състоянието на опорно-двигателния апарат
  • Скрининг за предотвратяване на травми и травматични увреди
Доц. д-р Мартин Еремиев, кинезитерапевт

За да използвате тези услуги, е необходимо предварително записване.
Попитайте на рецепцията на JK Fitness GYM или ни позвънете на 02 818 68 60 или 087 959 9562.