Целта на превантивната и лечебно изправителна гимнастика е общото укрепване на опорно-двигателния апарат, изграждане на правилна стойка „телодържане“ и най-вече предотвратяването на гръбначните изкривявания, които се развиват в детска възраст. Децата ще се научат как да стоят, лежат, седят, стават и сядат, как да ходят и бягат, да носят чантите си и предмети с различно тегло запазвайки равновесието и баланса, както и да управляват и контролират движението на тялото и неговите части. Упражненията от тази програма ще изградят баланса в развитието на мускулите агонисти и антагонисти с цел превенция, ще подобрят координационните възможности на детето ви, общия метаболизъм и хармония във функционирането на целия подрастващ организъм. На енергийно ниво, вашето дете ще се научи от къде и как да генерира енергията на тялото си и да използва ефективно енергийно-информационния си потенциал на клетъчно-молекулярно ниво, чрез осмисляне на движенията и използване на своя интелект.

Спортен комплекс JK Fitness & Wellness организира, както индивидуални, така и групови за занимания по превантивна и лечебно-изправителна гимнастика за деца.

Занятията се водят от квалифицирани кинезитерапевти и са комбинирани със съобразени с възрастовата група игри, чиято цел е да ангажира вниманието и предизвика интерес в децата и да им помогне да постигнат максимална ефективност при изпълнението на упражненията.

За да използвате тази услуга, е необходимо предварително записване.

[/vc_column_text]