Кинезитерапевт, специалист в областта на спортния травматизъм, функционалните нарушения и корекционния подход за лечение.

Дипломира се от Национална Спортна Академия с бакалавърска степен през 2002 г. Преминава успешно програма за специализация в Хелзинки, Финландия същата година. Завършва с отличие специализация по спортна кинезитерапия през 2004 г. Защитава докторат и добива докторска степен през 2010 г. с дисертация на тема „Кинезитерапия при спортисти с навяхване на глезенна става“.

Преподавател в Национална Спортна Академия към катедрите по „Спортна медицина“ и „Кинезитерапия и рехабилитация“ от 2006 г.

Първият сертифициран Мълиган мануален терапевт в България (Certified Mulligan Practitioner). Част от преподавателската група на Международната Мълиган асоциация по мануална терапия. През последните 7 години ръководи и участва в различни международни научни проекти и преподава в много курсове за следдипломно обучение по физиотерапия и ортопедична мануална терапия в България и Европа.

Член на медицинските екипи в три Олимпийски игри – Ванкувър (2010), Лондон (2012) и Пьон Чанг (2018). Консултира и работи с много национални спортни федерации, организации и спортни клубове: Българска федерация по волейбол, Българска федерация по ски, Българска федерация по кънки, Спортен клуб Халкбанк – Анкара, Асоциация на физиотерапевтите в България и др.

Автор на редица публикации в областта на физиотерапията, спортния травматизъм и функционалния подход за лечение.

доц. д-р Мартин Еремиев, кинезитерапевт