Информация

При нас може да получите комплексна информация и проведете консултации и диагностика в две направления: “Здраве и спорт за всички“ и “Високо спортно майсторство“

 

Цел: подобряване на здравословното състояние, ниво на физическите и двигателни качества, оптимизиране на телесния състав и изграждане на красиво и хармонично тяло.

Това направление включва определяне на Вашето моментно състояние – психо-физическо и функционално, телесен състав и изработване на комплексна методическа програма за усъвършенстване и развитие.

1.Тестиране
1.1 Измерване на телесния състав и оценяване на физическото състояние на тялото чрез апаратурата на „ In Body 3” на фирма BIO SPACE – Разполагаме с най-иновативната за момента тест-апаратура „In Body 3“ – виж статията: https://gym.jkfitness.bg/2017/08/14/тестирайте-телесния-си-състав-на-bio-space-in-body/.

                                            BIA_methods

            „Био Спейс“ анализ – 25лв.

JK GYM Nautilus е първият и единствен в България, притежаващ най-скъпият професионален анализатор на телесна маса „IN BODY 3“. Машината е закупена директно от Южна Корея и се характеризира с безконкурентна точност на измерваните резултати, защото „IN BODY“ използва своя собствена патентована технология DSM-BIA (Direct Segment Multifreqencies – Bioelectrical impedans Analysys,) за директен анализ на телесна маса чрез осем точкова електродна система, осигуряваща фиксирани позиции на измерваното биологично съпротивление  на тялото –: „горни крайници, долни крайници и торс.

По-важните характеристики, които апаратурата In Body 3 на фирма Bio Space отчита са:

  • Количеството телесни течности в организма – вътреклетъчна и извънклетъчна течност (в литри)
  • Чиста мускулна маса (в кг)
  • Чиста телесна маса (в кг) – сбор от чистата мускулна маса и всичко останало без мазнините.
  • Телесни мазнини (в кг)
  • Телесни мазнини ( в %)
  • Показва разпределението на течностите в тялото
  • BMR (Basic Metabolic Rate) – необходимото количество калории за поддържане на основния метаболизъм. При това количество калории и при умерена физическа активност поддържате идеалното тегло при посочените резултати – мускулна маса и телесни мазнини.
  • Weight Control – показва какво би трябвало да е телесното ви тегло при отчетените резултати (мускулна маса и телесни мазнини) и въведените лични данни (пол, възраст и височина)
  • Fitness Score – показва и оценява здравословното ви състояние в една своеобразна класация с максимален сбор 100 точки.

Всичко това се принтира и се показва под формата на специална карта.

Получената от апаратурата информация е най-важна за изработване на тренировъчни програми и хранителен режим. С периодични измервания с In Body 3 бихте могли да упражнявате контрол и да регулирате тренировъчната си стратегия, както и Вашата диета.

1.2 Анализ и програмиране на съдържанието на калории и макронутриенти в храните чрез персонален калкулатор на фирма DITTMANN (Германия)

1.3 Измерване на подкожните телесни мазнини чрез определяне дебелината на кожни гънки с професионален калипометър (калиперометрия) на фирма MSD (Белгия)

1.4 Станова и ръчна динамометрия чрез апаратура на фирма MSD (Белгия)

dynamometers Gomore_2-1-750x750 fat calipers kalkular-kalorii

1.5 Измерване нивото на взривната сила и отскокливост, бързина и скоростна издръжливост, чрез най-съвременната за момента, мобилна апаратура “Achillex-jump’n”run на Humotion”(Германия).

mqdefault

С нея се тестират качествата взривна сила и отскокливост, скокова издръжливост, бързина (честота на движенията и пробягване на 5м, 10, 15м и 20м. през фотоклетки), скоростна издръжливост и др. Чрез дистанционен запис и програма се проследява на монитор, двигателната дейност на даден състезател за тренировка, мач или състезание. Контролно-информационният датчик се фиксира на колан с общо тегло 150гр. Двигателните действия, телеметрично се записват и възпроизвеждат на компютър, а специалната програма анализира резултатите и подава нужната на треньора информация. Вижте видеото: https://www.youtube.com/watch?v=DHua4oy-ARw .

1.6. Тестиране и определяне зоните на мощност, ПАНО (праг на аеробен обмен), МПК (максимално потребление на кислорода) и др. показатели за аеробен и анаеробен обмен, чрез газов анализ на вдишвания и издишван въздух, чрез Dynostics – газов анализатор (Германия). Точното определяне на зоните, в които трябва да се провежда цикличната тренировъчна дейност, според сърдечната пулсова честота оптимизират тренировката за издръжливост. За апаратурата виж: JK Fitness – тестова апаратура).   Прочетете и статията за апаратурата:

Кардиотренировката – нека е максимално ефективна!

В зависимост от установените пулсови зони се предоставя гайд мониторът “GoMore gaude monitor” с цел контрол на интензивността на цикличната тренировъчна дейност – за развиване на аеробната, анаеробната издръжливост или възстановяване.

 

2. Изработване на хранителна програма и такава за прием на хранителни добавки (някои от хранителните добавки се изработват по индивидуална поръчка в лабораторията Bio Flash (Германия).
3. Предложение за подходяща форма на спортуване и възстановяване.
4. Периодичен и текущ контрол.

Dynostics