JK Gym — Зала за кардио и функционален фитнес

Кардио-функционалната зала на спортен комплекс NAUTILUS е мястото, където можете най-бързо да се освободите от излишните мазнини, да преборите наднормено тегло и да изградите оптималната кондиция и здраве на своето тяло.
Залата е с дължина 35 м. и за това има 30-метрова специализирана италианска пътека за бутане и теглене на шейна с различно утежнение. Към пътеката е монтирана специална италиянска спринт машина Lite Airspeed с въздушно силозадаване.
Специално изработената за JK Fitness, немска настилка с различни конфигурации, ще Ви даде възможност да развивате координацията и ловкостта си, бързината и управлението на сложни комплексни движения, такива каквито са в бита и спорта.
Мултисензорния светлинен стимулатор ROXs Pro ще е незаменим Ваш партньор в развитието на бързината на реакцията, ловкостта и баланса.

В залата е монтиран и 12-станционно съоръжение Clock 12 на Quincy (САЩ), за функционален фитнес

Оборудвана е с медицински и шейцарски топки, кожени Wall ball и гумени дисбалансирани „Slam ball, Bulgarian bag, меки пудовки, торбички с пясък, тояжки с най-разнообразно тегло за изпълнение на балистични и плиометрични упражнения, ластици, TRX, Американски GOFLO експандери, балансна лента Gibbon, гирички, дъмбели, боксови чували и голяма круша с вода, предпазни мрежи за хвърляне на уреди хоризонтално и вертикално, ракскуат, пейки, лежанки, шведски гимнастически стени и др.
Гордост за нас са единствените по рода си в България, инерционно-тренировъчни машини за инерционна тренировка на горните и долните крайници – Inertial ProMotion.
На тренажорните устройства на Sapilo и Concept, ще можете да моделирате движенията от алпийския ски слалом и ски бягането.

JK Fitness Gym — Зала за кардио и функционален фитнес

Залата е екипирана с кардиоуреди за професионална употреба, подбрани по различни критерии: ергономичност, здравина и калориен разход. Гордостта ни са бягащите пътеки TRUE – №1 в САЩ.

Но вие можете да избирате измежду пет вида бягащи пътеки, всяка от които със своите удобства, различна твърдост и еластичност на бягащата повърхност, превантивен ефект върху вашите колене, гръбначен стълб и врат. Ако търсите да развиете силовата си издръжливост, при нас ви очакват бягащата пътека Epic с наклон до 35% и движещите се стълби на StairMaster (модел TC6000) и Nautilus TC 916, безмоторни механично задвижвани пътеки – TOORX (Италия).

Само във JK GYM Nautilus можете да натоварите тялото си на единствения кардио уред, който задейства всички мускули едновременно: оригинална стълба Jacobs Ladder (САЩ).

Ако търсите разнообразие в натоварванията, при нас можете да ползвате крос тренажори, стоящи и лежащи колела, гребни тренажори, ски симулатор, air walker и други кардио уреди на над 10 различни марки: Nautilus, Epic, True, Falcon, Nordic Track, Life Fitness, Stair Master, Schwinn, Precor, Concept, Sapilo и др.

Защо Ви предлагаме това разнообразие от марки?

JK GYM Nautilus е създаден от екип професионалисти с над 40 годишен опит в областта на силовата и кондиционна подготовка. Благодарение на нашата работа със стотици професионални атлети през годините сме формирали наблюдения, които гарантират успех в тренировките.

1. Вариативност

Всеки от производителите е конструирал своите машини така, че да осъществи идивидуалните си виждания по отношение на кинемaтиката на движенията. Това е свързано с тренирането на мускулите по различен начин. Така например различните крос тренажори (елиптикали) в залата работят по различен начин – движенията на стъпенките е преимуществено в хоризонталната или вертикалната равнина, под различен ъгъл, с по-дълъг или къс ход, с по-голямо или по-малко движение в глезените и т.н. Това води до различно участие на мускулите, а от там и до различното им оформяне.

Въпреки че конструкцията на тези машини е предназначена да ви кара да топите вътреклетъчни мазнини предимно по седалището, задната или предната част на бедрата, подбедриците, на всеки уред от един и същи вид ще усетите движението по различен начин. Тренировките със смяна на уредите ще моделират комплексно вашата мускултура и ще намалят вероятността от травми.

Ние ви даваме възможност да изберете „вашия си“ кардиоуред според ефекта, който търсите. А тъй като уредите са много, можете периодично да сменяте марките, за да разнообразявате своята подготовка.

2. Принцип на силозадаващото устройство

Различните производители са разработили собствени технологии за задаване на силата – с генератор, електромагнитно, водно или пневматично устройство и т.н.. Всеки начин осигурява уникална мекота, плавност, динамика, инерчен момент при движението. Вие можете да изберете този уред, на който при трениране се чувствате най-комфортно, но все пак имате възможност и да разнообразявате — това е добре за мускулите!

Кардиоуредите с водно съпротивление при педалирането с крака или ръце, създават чувството на тренировка във водна среда.

3. Различен калориен разход

Ако искате да се избавите от излишното тегло, е необходимо да натоварите своето тяло и да горите калории и мазнини. В идеалния случай вие ще можете да се натоварвате максимално във всяка тренировка, но на практика това няма да бъде възможно всеки път. Някога ще идвате на тренировка по-уморени от обичайното, друг път ще имате по-малко време на разположение и т.н. Подбирайки машините, на които да работите, според това какво усилие можете да инвестирате в днешната си тренировка ви позволява да разпределите силата си най-рационално и да използвате най-пълноценно времето, с което разполагате.

Информация за другите зали в JK Fitness Gym