Информация

Фитнесът включва три тренировъчни обекта с обща площ от 1000м² и разполага с най-функционалното фитнес оборудване в България.

Инструктори

Росен Миладинов – Бодибилдинг

Мая Пеева – Фитнес инструктор

Силвия Аврамова – Персонален треньор

Александър Кирилов – Функционален фитнес

Индивидуалният подход към всеки от вас е нашата цел

В комплекса може да изберете персонален треньор, който да се грижи 24 часа в денонощието за Вашата форма, хранене и тренировки. А индивидуалната програма съобразена с Вашите специфични нужди ще Ви гарантира успех.

Цени и услуги

Актуални промоции и предложения можете да разгледате в раздел: “ЦЕНИ“. Там са предложени комбинирани карти за Ваше удобствo.

Единични Посещения:

 • Единична тренировка – 8лв.
 • Вибро – платформа – 1лв. – 1мин.
 • Солариум – 1лв.- 1мин.
 • Фитнес + Басейн + Саунта + Парна Баня + Джакузи – 25лв.

Карти

 • 10 Посещения – 71лв.
 • 20 Посещения – 129лв.
 • 30 Посещения – 179лв.
 • 50 Посещения – 276лв.
 • 100 Посещения – 499лв.

Актуални предложения и промоции можете да разгледате и в страницата на JKFitnes.bg

Силова Зала

fit_zala_5

Площ от 450м²

Това е една от трите зали за най-сериозно и тежко трениращите атлети.  Разположена е на втория етаж с естествена светлина и изглед от всички страни (вкл. към бул. България и развлекателната част на комплекс Бокар). Климатизирана. Оборудвана така, че да отговаря на най-високите изисквания за висококачествена професионална тренировъчна дейност:

 • Машини с променливо съпротивление и „free weight” машини на пионера и световен лидер NAUTILUS (САЩ)- първата фирма в света, конструирала този тип машини, работещи на изокинетичен принцип.
 • Авангардни уреди и машини на американската фирма EPIC- Free Motion.
 • Свободни тежести- лостове, дискове и дъмбели с тегло от 2 до 60кг. на IVANKO (САЩ ) и ELEIKO (Швеция). Свободните тежести (дискове и дъмбели) са с общо тегло от 10500 кг.  Залата е оборудвана с още 2 марки с цел осигуряване на пълно разнообразие от машини, работещи на различен принцип – конвергент, със свободно движение, със свободни тежести, конвенционални.

За енергийно зареждане и следтренировъчно възстановяване в залата е разположен богато зареден спортен бар, предлагащ протеинови шейкове, енергийни, изотонични и витаминни коктейли, напитки за топене на мазнини и др.

Защо JK Fitness е оборудван с NAUTILUS машини

Най-голямото предимство, което Ви дават Nautilus машините е, че на тях може да тренирате с възможно най-висока интензивност. Това е осигурено от конструирането им на принципа на променящото се съпротивление в хода на изпълнение на упражненията.
Изработката позволява мускулите да генерират по-голямо напрежение в ексцентричната фаза на движение (отстъпващата), в сравнение с преодоляващата. Известно е, че мускулите са най-силни когато работят в отстъпващ режим. Единствено Nautilus машините обезпечават условията за по-голямо съпротивление и съответно напрежение в мускулите при работата им в ексцентричната фаза. Така ще тренирате възможно най-тежко, а ефектът върху мускулната сила и маса ще е най-бърз, т.е ще постигнете търсения ефект от силовата тренировка за най-кратко време с минимален обем работа и без контузии.
Всеки търси това – максимален ефект за минимално време при безопасно трениране.
Тази ефективност на Nautilus машините е потвърдена от резултатите от експерименталните изследвания на учените от катедрата по физическо възпитание към щатския университет в Колорадо. Експериментите са ръководени лично от директора на лабораторията за изследване на физиологията на движенията – д-р Elliott Plese.
JK Fitness е единствената българска фирма, която използва научния подход в избора на уреди и машини за своя фитнес и уелнес комплекс. Водещият фактор е не външния вид и дизайн, както е при повечето фитнес центрове, а научно доказаните ползи и ефективност в практиката от работата на машините.
С това ще имате гарантирани най-високи резултати за най-кратко време, без опасност от травми, при максимално добри условия на комфорт.
Това Ви осигурява фитнес центъра на комплекса с машините на двете водещи в САЩ фирми –NAUTILUS и EPIC.

Кардио Зала

fit_zala_3

Кардио зала – 200м²
Ако търсите кардио зала, в която може най-бързо да се освободите от излишните мазнини и наднормено тегло, да тренирате най-разнообразно и пълноценно, то това е кардио залата в спортен комплекс „NAUTILUS”

Защо?

 • Защото разполага с кардио уреди №1 за 2008 и 2009г.- TREADCLIMBER TC 9.16 на NAUTILUS (САЩ). Това е уредът, на който се осъществява най-голям калориен разход и топене на телесните мазнини, при работа за долните крайници;
 • Защото разполага и с втория по ефективност кардио уред за топене на мазнините, при работа с крака – движещите се стълби на STAIR MASTER (САЩ) TC 6000 и Nautilus;
 • Защото разполага с най-голямото разнообразие от бягащи пътеки – от 5 марки, всяка със своите предимства, твърдост и еластичност на бягащата повърхност;
 • Защото разполага и с бягаща пътека EPIC с наклон до 35%, на която ходейки ще изгорите максимален брой калории за единица време и развиете силовата си издръжливост.
 • Защото от 20 февруари 2015 год. разполага с единствения в България кардио уред, при който участват всички мускули на човешкото тяло – Jacobs Ladder (USA). Тази движеща се под ъгъл със зададена от двигател скорост, гимнастическа стена е водачът в ранглистата по количество изгорени калории за единица време. Това е кардио уредът на който ще стопите най-бързо излишните си мазнини и намалите теглото си.
 • Машината се намира в залата за функционален фитнес на етаж 1. Там е и механичната бягаща пътека, оформяща най-добре мускулатурата на долните крайници, чрез силовия си елемент на кардио тренировката.

И още:
Крос тренажори, стоящи и лежащи колела, гребни тренажори, ски симулатор, air walker и др. кардио уреди от 10 различни марки, всяка със своята специфика, удобство и комфорт. Изберете марката уреди, на които ще се чувствате най-добре – NAUTILUS, EPIC, TRUE, FALCON, NORDIC TRACK, LIFE FITNESS, STAIR MASTER, SCHWINN, PRECOR, FIRST DEGREE и др.
Гледката към природен парк Витоша ще направи кардио тренировката Ви още по-приятна.
Кардио залата към комплекса е оборудвана с голямо разнообразие от кардио машини от 10 световно известни марки. Това не е случайно.
Защо Ви предлагаме това разнообразие от марки?

1. Всеки от големите производители е конструирал своите машини така, че да осъществи идивидуалните си виждания по отношение на кинемaтиката на движенията. Това е свъразано с тренирането на мускулите по различен начин.
Така например различните крос тренажори (елиптикали) в залата работят по различен начин – движенията на степенките е преимуществено в хоризонталната или вертикалната равнина, под различен ъгъл, с по-дълъг или къс ход, с по-голямо или по-малко движение в глезените и т.н. Това води до различно участие на мускулите, а от там и до различното им оформяне.
Така ще топите и повече вътреклетъчни мазнини предимно по седалището, задната или предната част на бедрата, подбедриците.
На всеки уред от един и същи вид ще усетите движението по различен начин.
Затова изберете вашия уред, според ефекта, който търсите.
Разнообразие – периодично сменяйте марките, с цел разнообразяване на подготовката.

2. Принцип на силозадаващото устройство.
Различните производители са разработили свои технологии – с генератор, електромагнитно, водно и пневматично устройство. Всеки начин осигурява уникална мекота, плавност, динамика, инерчен момент при движението.
Изберете този уред на който при трениране се чувствате най-комфортно. Но все пак разнообразявайте. Това е добре за мускулите.
Кардиоуредите в JK Fitness с водно съпротивление при педалирането с крака, ръце или гребането, създават чувството на тренировка във водна среда.

3. Петте марки бягащи пътеки създават усета за бягане по 5 различни вида терен.
Пътеката с наклон до 35% е предназначена за ходене срещу голям наклон. На нея ще натоварите предимно седалището и бедрата.

4. Голямо разнообразие от уреди в кардиозалата. На всеки уред ще горите различно количество калории и мазнини.
Най-много калории гори уредът с две самостоятелно движещи се ленти по хоризонтала и вертикала. Това е TC 916 на NAUTILUS, уред №1 за 2008 – 2009 г.
На второ място е движещата се стълба TREAD CLIMBER TC4000 на STEARMASTER. След тях са всички останали.
Тренировката със смяна на уредите ще моделира комплексно Вашата мускултура. Ще намали вероятността от травми.
Различните марки Ви осигуряват различно усещане, емоция, ефект и комфорт.
Избягайте от монотонността от използването на едни и същи уреди.
Използвайте дадената Ви възможност да разнообразявате.
Постигнете истинската хармония в кардиотренировката.

И това само в “JK Fitness & Wellness Complex”

Вижте и едно разнообразно бягане на пътека, изпълнено от основателя на комплекса, Юлиан Карабиберов:

Функционален фитнес

300 м2 зала изцяло за Функционален фитнес

В специализараната ни зала за функционално-координационен фитнес на площ от 300 кв.м. изградихме редица съоръжения и оборудвахме с уреди, като подвижни  и въжени висилки (вкл. въртяща се), Abs Solo машина, Машина с теглещо въже, теренировъчна люлка, успоредки, скрипцови системи, ремъци за баланс, платформи за скок в дълбочина, препятствия, пудовки, дъмбели, медицински, плътни и швейцарски топки, Bulgarian Bag, цилиндри с вода, разнообразие от експандери и ластици, босу бол, боксови чували и други. Залата оборудвахме и с най-модерното американско съоръжение за функционален фитнес Quincy Clock 12, пилатес-тренажор,  както и няколко кардио уреди с механично силозадаване на натоварването – пътека задвижвана от мускулите на краката, спин байк, гребен тренажор. От 20 февруари 2015 год. залата разполага с единствения в България кардио уред, при който участват всички мускули на човешкото тяло – Jacobs Ladder (USA). Тази движеща се под ъгъл със зададена от двигател скорост, гимнастическа стена е водачът в ранглистата по количество изгорени калории за единица време. Това е кардио уредът на който ще стопите най-бързо излишните си мазнини и намалите теглото си.

Богатото оборудване на секторът ни за функционално-координационни тернировки по системите FitMotion, CrossFit и др., дава възможност за пълно обезпечаване на комплексни и многостранни тренировъчни въздействия. Основната цел е, тези  въздействия да бъдат близки до естествените в бита и ежедневието, или състезателната дейност и по този начин да се осъществи максималният пренос на ефекта им  там. С  това се изграждат способностите за справяне с адекватни житейски ситуации, или 100-ва изява на изградените двигателни качества в състезателна обстановка при елитни спортисти. Залата  е подходяща и за тренировка на висококвалифицирани спортисти от всички спортове.

Аеробик зали

joga_1

Аеробик зали – 160м² и 50м²
Занимания по аеробика, пилатес, спининг, йога, бойни спортовe и танци ще разнообразят ежедневието Ви.
Аеробик залата е оборудвана с 20 спининг колела на фирмата Schwinn Fitness с уникална защитна стоп система за пълна безопасност в тренировката. Те ще Ви осигурят ефективна кардио тренировка в група.
Специално изработените съоръжения и оборудване ще ви дадат възможност да изпробвате най-ефективната система за функционален фитнес в зала създадена от доц. Юлиан Карабиберов „JK Fit Motion – Bulgarian Training system„. Залата разполага и с боксови чували, които могат да се ползват от трениращите в силовия и кардио сектор

Аеробик зали – 160м² и 50м²
Занимания по аеробика, пилатес, спининг, йога, бойни спортовe и танци ще разнообразят ежедневието Ви.
Аеробик залата е оборудвана с 20 спининг колела на фирмата Schwinn Fitness с уникална защитна стоп система за пълна безопасност в тренировката. Те ще Ви осигурят ефективна кардио тренировка в група.
Специално изработените съоръжения и оборудване ще ви дадат възможност да изпробвате най-ефективната система за функционален фитнес в зала създадена от доц. Юлиан Карабиберов „Fit Motion – Bulgarian Training system. Залата разполага и с боксови чували, които могат да се ползват от трениращите в силовия и кардио сектор

Вибро Тренировка

vibro

Kардио залата разполага с уред за тренировки от последно поколение MAXUVIBE виброплатформа.

Тя работи няколко пъти по-интезивно и по-ефективно, с повече възможности и без опасност за мозъка и ставите, както повечето от другите платформи. MAXUVIBE принадлежи към най-новото вибросъоръжение за тялото и ума.
Има специални програми, които ще Ви осигурят комплексен тренировъчен ефект само за 15 мин. Тази тренировка се провежда с инструктор. 20 минути изпълнена MAXUVIBE програма се равнява на един час конвенционална фитнес тренировка.
Движенията на виброплатформата моделират естествените движения на човешкото тяло при ходене и бягане – “TILTING” клатене. Освен че са най-безопасни тези последователни движения осигуряват тренирането на повечето мускули и участието на повечето стави, тъй като движението е и в гърба. Амплитудата на движение от 0 до 12,5 мм, най-близка е до естествената и респективно е най-безопасна. Уникалната честота на вибрациите е от 5 до 30 Hz е напълно безопасна за мозъка, ставите, очите и в същото време е високоефективна за целия организъм. Възможността на виброплатформата позволява да се търси както тренировъчен ефект, така и масажиращ. Можете да натоварите всеки мускул от Вашето тяло. Допълнително можете да използвате ремъци, дюшече, масажиращ колан и гирички. Невероятен ефект само за месец и половина. Ако разнообразите фитнес формите на спортуване с тренировка на виброплатформата MAXUVIBE ще сте изненадани от промяната във Вашата фигура, здравословно състояние и самочувствие.
Ползите от виброплатформата
Фитнес:
повишава издръжливостта, силата, гъвкавостта и еластичността на мускулите и сухожилията.
стимулира психомоториката , циркулацията на кръвта и цялостното регенериране на тялото
подобрява координацията и възстановяването
стяга тялото и укрепва мускулите.
Тяло, красота и релаксация:
понижава телесните мазнини и целулита
прави кожата по-гладка и стегната
повишава обмяната на веществата, лимфоотока, кръвообращението и равновесието
подобрява хормоналния баланс, дейността на нервната система, жизнеността, тонуса и общото здравословно състояние.
повишава подвижността в шията, раменете и успокоява болките в кръста
стимулира производството на тестостерон и серотонин (хормона на щастието).
Медицина:
Tilting принципа има благоприятно въздействие върху:
плътността на костите и борбата с остеопорозата, травми на опорно-двигателния апарат: стави, връзки, прешлени и др.
кинезитерапия и рехабилитация
сърдечносъдова, отделителна система, жлези с вътрешна секреция
срещу атрофия на мускулите.

И всичко това само за 20 минути!