Новини и статии JK GYM

Защо масажът след тренировка е важен?

 

Защо МАСАЖЪТ след тренировка е ВАЖЕН?

… и защо масаж с ВЕНДУЗИ?

Масажът не е глезотия!!! Той спомага за доброто и бързо възстановяване след тренировка. На първо място, благодарение на масажа отпадъчните продукти от метаболизма се извеждат по-лесно от мускулите, а на тяхно място постъпват ценни хранителни вещества. Чрез масажа едновременно се намалят нивата на стрес и се претъпява болката, намаляват се нивата на хормона кортизол, който пречи на натрупването на мускулна маса.

Основни ползи от МАСАЖА:

🙂 Подобрява кръвообръщението

😉 Подобрява лимфообръщението и дренира тъканите

🙂 Ускорява обмяната на веществата

😉 Повишава имунитета

😉 Намалява болката и сковаността

🙂 Намалява нивата на стресовия хормон

🙂 Релаксира мускулите

🙂 Подобрява еластичността на тъканите

🙂 Намалява възпалението

😉 Ускорява възстановяването

Позволете на тялото си да се възстанови!!!

Имайте предвид, че именно в процеса на възстановяване, протичащ след тренировката, тялото изгражда мускулите. Самата тренировка е изчерпване на енергийни ресурси, горене на мускулни белтъци, придизвикване на микротравми. Това е състоянието на катаболизъм.

За да се стимулира анаболизма, т.е. мускулното изграждане, е необходимо време и качествено възстановяване, към което спада и масажа.

В JK GYM Nautilus започна повеждането на нов тип масаж с вендузи. Това вече е факт благодарение на творческото мислене на диломирания магистър Зорница и наличието на вендузи при които въздухът се изтегля дозирано с помпичка. Така се регулира прецизно вакума във вендузите и съответно степента на всмукване на меката тъкан.

За разлика от класическия масаж при който се прилага натиск, масажът с вендузи осигурява постоянно и равномерно въздействие в обратна посока – чрез изтегляне. Усета е съвсем различен, а масажът ще ви се стори дори доста натоварващ. Движението на вендузите е по дължината на мускулите, като третирането им е внимателно. Въздействието върху миофасциите, също не е за пренебрегване. За разлика от често силовото и дискомфортно търкаляне по кинезитерапевтичните цилиндри, вероятно предизвикващо и нарушаване целостта на мускулните клетки следствие големия натиск, то чрез масажа с вендузи, Вие ще имате далеч по-благоприятен за мускулните фибри ефект. Изтеглянето чрез всмукване ще е полезно и за кръвообръщението и лимфооттока.

Ползите за организма са много, но така или иначе, за да си ги осигурете, си запишете час за масаж с вендузи при Зорница!

Опитайте и няма да съжалявате!

Previous ArticleNext Article