Новини и статии JK GYM

ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДА МУ ВЛИЯЕМ (ЧАСТ 1)

Здраве със системата "JK Fit Motion"

Уважаеми читатели на блога на JK GYM Nautilus,

Препоръчваме ви да прочетете статията „Здравето на човека и възможностите да му влияем“!

Авторът на публикацията, проф. Юлиан Карабиберов, д-р, поднася в разбираем вид част от концепцията върху която е изградена тренировъчната  система „JK Fit Motion“.

По тази система се работи в спортния ни комплекс с тези които желаят да я използват.

Революционните открития в генетиката, микробиологията, кибернетиката показаха, че всички процеси протичащи в организма, трябва да се разглеждат в най-дълбоката си същност на клетъчно-молекулярно ниво в ДНК на клетките. Външните въздействия, в частност тренировъчните, предизвикват промени в средата в която функционират клетките, нарушаване на хомеостазата и в  отговор на това, активиране на съответни гени и „промотори“, специфични на приложените въздействия.

Статията, в две части разглежда всичко това, като целта ни е да се опитаме да информираме, обучим и предоставим конкретни инструменти които да използват интересуващите се за това, как да подобрят и контролират условията си на живот чрез комплексни въздействия водещи до подобряване на неговото психическо и физическо здраве, външен вид, телесна форма, самочувствие и емоционален статус, когнитивни способности, активно дълголетие. Тези въздействия са целесъобразно хранене, двигателна активност и спорт, автогенни сеанси и медитация, различни форми на възстановяване, като дишане, сън и други определяни като био хакинг.

Запознайте се с първа част тук: https://jkfitness.bg/index.php?route=blog/article&path=0&article_id=54

Previous Article