Новини и статии JK GYM

Нов сектор за функционални тренировки в JK GYM Nautilus

Започна реконструкцията на сектора за аеробни тренировки в JK GYM Nautilus, където ще бъдат изградени нови съоръжения за функционален фитнес. Наложи се да направим тази промяна, понеже се нуждаем от повече работна площ и монтиране на наскоро закупените нови уреди, обезпечаващи тренировките по системата JK Fit Motion.

Такива са например двете машини за ексцентрична тренировка за горна и долна част на тялото и работещите на подобен принцип американски експандери GOFLO. Машините използват механичните свойства на еластична деформация на мускулите на човешкото тяло и развиват силата, както никои други съоръжения използвани в практиката. JK GYM Nautilus ще бъде първият фитнес център в България, използващ тези последни достижения на спортната наука в полза на тренировките за сила и взривна сила.

Лентата за бутане и теглене на шейна с дължина 25 метра е другата придобивка в новоизграждащата се зала.

Комплексна система от 4 броя колонни скрипеца, разположени по специфичен начин, ще създаде на нашите трениращи условията за изпълнение на превантивни и функционални упражнения с въздействие от четири различни посоки на силозадаване.

Работата с висококвалифицирани състезатели от различни спортове изискват и специално подготвен екип от специалисти във функционално-координационните тренировки, характерни за системата JK Fit Motion. За да бъдем максимално полезни на нашите клиенти, привлекохме Серафим Лазор — магистър от Национална Спортна Академия „Васил Левски“, завършил специалността „Кондиционна подготовка“ при доц. Юлиан Карабиберов. Заедно с Ася Стаменова — C.O.R.F.I.T. (USA) и НСА дипломиран треньор — това са двамата специалисти с най-висока степен на професионална квалификация, изискваща се за треньори работещи в JK GYM Nautilus.

От името на нашия екип искаме да благодарим на всички трениращи за проявеното търпение! Когато реконструкцията завърши, ще разполагаме с най-съвременното съоръжение за функционално-координационна тренировка, което ще удовлетвори високите изисквания на посетителите на JK GYM Nautilus.

Previous ArticleNext Article