Новини и статии JK GYM

Тренировка на състезателите по спортни танци в JK GYM Nautilus

В спортен комплекс JK GYM Nautilus, провеждат тренировка едни от най-добрите състезатели по спортни танци на България.

За подготовката им се използва българската тренировъчна система „Fit Motion„, създадена от доц. Юлиан Карабиберов, д-р.

Тренировъчната система е разработена в Колеж по спорт „Био Фит“ и принадлежи на колежа.

Двете зали за функционално-координационна тренировка в JK GYM Nautilus са изградени и оборудвани с уреди и съоръжения. Те могат да осигурят най-добрите условия за физическа подготовка на елитни спортисти от различни спортове и дисциплини. По-голямата част от съоръженията в залите са авторски и уникални. Създадени са за да отговорят на най-високите изисквания за провеждане на съвременен научно издържан тренировъчен процес.

Едно от предимствата на комплекс Наутилус е, че на територията му има условия за провеждане на моделираща тренировка, съобразена с всички спортове практикувани в нашата страна. Това дава възможност на всеки спортист да развие своя психо-моторен потенциал до върхови нива, като трансформира изгражданите двигателни качества във възможности за ефективното им реализиране по време на състезания.

Наред с атлетите, волейболистите, баскетболистите, скиорите, плувците, тенисистите и висококвалифицирани и подрастващи състезатели от много други спортове, в JK GYM Nautilus, провеждат своите тренировки и българската танцова двойка Васил Павлов и Таня Балтова.

Танцовата двойка тренира под ръководството на Серафим Лазов, един от най-добрите специалисти на доц. Карабиберов, завършил при него специалността „Треньор по кондиционна подготовка“.  През изминалата година, Серафим Лазов пое голяма част от състезателите подготвяни от доц. Карабиберов, което е показател за приемственост и доверие между преподаватели и студенти, обучавани в Колеж по спорт „Био Фит“ и НСА „Васил Левски“

Всеки подрастващ или елитен състезател, който посещава JK GYM Nautilus, може да се обърне към Серафим за съставяне на дългосрочна програма, или персонално да тренира и провежда занимания по кондиционна подготовка.

В настоящия клип показваме някои от упражненията използвани от танцовата двойка Васил Павлов и Таня Балтова:

JK GYM Nautilus

Previous ArticleNext Article