Стая за масажи JK Fitness & Wellness Spa

SPA центърът на комплекс JK Fitness & Wellness Nautilus предлага различни видове масажи. Искате да се възстановите от спортна травма или просто търсите начин да релаксирате допълнително? Изберете този вид масаж, който ви допада, или подарете масаж на вашия любим човек!
В този кабинет е разположен и американски 8-канален електростимулатор, който ще е ефективен за пасивната ви тренировка, ако мускулатурата ви се нуждае от безопасни съкращения под въздействие на електрически импулси с дозирана честота. Не се колебайте, ако сте в период на възстановяване след травма!

Класически и козметичен масаж

Масажът на тялото е известен на човечеството от хилядолетия като един от най-приятните и ефективни начини за отпускане и възстановяване на организма, освобождаване от стрес, напрежения и болки.

Какво представлява класическият масаж?

Класическият масаж се прилага с цел цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Стимулира имунната система и освобождава тялото от умората, оптимизира кръвообращението и намалява напрежението в мускулите. След този масаж тялото се чувства свежо и тонизирано поради засилването на кръвообръщението и изхвърлянето на токсините.

Аромамасаж

Аромамасажът комбинира лечебната сила на масажа и натуралните терапевтични свойства на етеричните масла.

Козметичен масаж

Този тип масаж използва същите принципи като класическия масаж, но освен за релаксация се използва за постигането на козметичен ефект (премахване на бръчки, целулит).

Спортeн масаж

Разновидност на класическия масаж, спортният масаж е приспособен да отговаря на изискванията на активно спортуващите хора и професионалните спортисти. Спортният масаж е много важна част от спортно-тренировъчния процес и е пряко свързан със спортните резултати и доброто физическото състояние на спортистите.

Какво представлява спортният масаж?

Спортният масаж е специална масажна техника, разработена да помогне на активно спортуващите да подготвят телата си преди спортни занимания, да се възстановят след спорно натоварване и да подобри качеството на тренировъчния процес. Той използва основни и спомагателни похвати подобни на тези при класическия масаж, но модифицирани така, че да изпълнят конкретните цели на вида спортен масаж и спецификата на спорта, който се практикува. Общите цели на спортният масаж са:

 • да подготви спортиста за тренировка или екстремални натоварвания
 • да премахне умората
 • да намали напрежението в мускулите
 • да подобри еластичността на мускулите и сухожилията, да се третират миофасциите
 • да премахне дискомфорта и болката

Видове класически масажи

Класическият масаж на цялото тяло е чудесен метод за подобряване дейността на нервната система. Използват се специални масла, кремове и лосиони.

Класическият масаж се препоръчва за профилактика и лечение на някои заболявания, за корекция на фигурата, отстраняване на умората и мускулното напрежение, подобряване общия тонус на организма. Подходящ е за хора, подложени на ежедневен стрес и напрежение.

Съществуват няколко теории, които обясняват как работи ароматерапията. Първата е, че директно усвоявате маслата през кожата в кръвоносната система. Маслата преминават през вашето тяло и упражняват ефект върху определен орган или функция.

Класическият аромамасаж е алтернативна терапевтична техника, която съчетава натуралните терапевтични свойства на етеричните масла и лечебната сила на масажа. Аромамасаж се прави на голо, но терапевтът ще излезе от стаята, за да можете да се съблечете на спокойствие.

Аромамасажът има не само мощни физически, емоционални и психически ефекти, но също така е великолепно релаксиращо и възстановяващо средство. Ароматерапията влияе на широк спектър от здравословните състояния на нервната, кръвоносната, лимфната, имунната и мускулната системи. Тя е приятен метод за ментално прочистване, релаксация и облекчаване на стреса и главоболието.

Ползите от аромамасаж на цяло тяло:

 • Релаксира, балансира и хармонизира тялото;
 • Намалява стреса;
 • Укрепва цялото тяло и поддържа собствените му лечебни процеси;
 • Укрепва имунната система, за да се бори с инфекциите.

Масажът упражнява редица благотворни въздействия върху човешкия организъм. Посредством кръвоносната система, снабдява кожата и останалите органи и системи с ценни витамини, минерали и други биологично активни субстанции. Чрез масаж 100% от тези субстанции се усвояват от организма, докато при консумация само половината от тях преминават бариерата на стомашно-чревната лигавица.

Πoлoжитeлният eфeĸт oт мacaжа ce усеща мoмeнтaлнo. Toй дeйcтвa ycпoĸoявaщo зa дyxa и тялoтo и щe ви изпълни c eнepгия. Eтo пoлзитe oт нeгo:

 • Πpeмaxвa тoĸcинитe;
 • Уcпoĸoявa цялaтa нepвнa cиcтeмa;
 • Πoдoбpявa ĸpъвooбpъщeниeтo и oбмянaтa нa вeщecтвaтa;
 • Πoдoбpявa лимфния пoтoĸ;
 • Πoчиcтвa, xидpaтиpa и oмeĸoтявa ĸoжaтa, пoвишaвa нeйнaтa eлacтичнocт;
 • Haмaлявa цeлyлитa, пpидaвa cтeгнaтocт нa тялoтo и тoнизиpa ĸoжaтa;
 • Πpeмaxвa yмcтвeнaтa и физичecĸa yмopa;
 • Πpeчиcтвa тялoтo, пoвишaвa имyнитeтa и cпocoбнocттa нa opгaнизмa дa ce изчиcти caм oт вpeднитe вeщecтвa;
 • Имa зaглaждaщ и пoдмлaдявaщ eфeĸт.

Видове спортни масажи

Най-често се прилага след тренировка или състезание или по време на почивките като микровъзстановяване. Неговата цел е максимално бързото възстановяване на всички жизнени функции, възвръщане на силите и премахване на умората.

Приложението на възстановителния масаж зависи от интензивността, продължителността, регламента и броя на участниците в спорта. Техниките на този вид спортен масаж са насочени към преодоляване на кислородната недостатъчност, намаляване на мускулното напрежение и премахване на болката, ако има такава.

Основния масажен похват е изтискването (изцеждането), като не се прилагат силови и ударни похвати. Физиологичното действие е свързано с регулиране на възбудно-задръжните процеси в кората на главния мозък, подобряване на кръво-лимфо обръщението и обмяната на веществата и отделянето на метаболитните продукти.

Масажът е с продължителност в зависимост от това кога се прилага, като за бързо възстановяване може да бъде от 20-30 сек. до 5-6 мин.

В тези случаи, масажът има своята специфика и зависи от тежестта на травмата или заболяването и от индивидуалните особености на организма за самовъзстановяване. Този масаж е незаменимо помощно средство, както за ускоряване на възстановяването, така и за профилактика.

Целта на масажа е да се намали и премахне болката, да се намалят отокът и застойните явления, да се ускори регенерацията и възстанови функцията на опорно-двигателния апарат. Използват се всички масажни похвати, като е важно крайника да е в оточно положение и да се започне от близките стави и мускули и постепенно да се премине към масаж на самата травма.

Времетраенето и силата на масажа се определят според състоянието и тежестта на травмата. Най-добър резултат се постига, когато масажът е съчетан с физикална терапия и кинезитерапия.

Тренировъчният масаж представлява съществена част от тренировъчния процес и е едно от основните средства в спортната тренировка. Неговата основна цел е спортистът да постигне максимално високи резултати за най-кратко време и голяма концентрация на енергията му. Тренировъчен масаж се прави около 5-8 до 12 часа след тренировката в зависимост от тренировъчния режим. Също така се прилага в почивните дни или когато състезателят не може да направи тренировка поради контузия и при по продължителни пътувания. Включват се всички основни и спомагателни похвати на спортния масаж, като основен е акцентът върху омачкването.

Последователността на масажа е различна, но най често се започва от гръбно-вратната зона и се продължава към седалището и краката, а след това предна част на тялото. Физиологичното действие на този вид спортен масаж е свързано с максимално усъвършенстване на дейността на централната нервна система, укрепване подобряване на общото състояние на всички органи и системи.

Продължителността за частичен масаж е 20-30 мин., а за цялостен между 50 и 60 мин.

За да използвате тази услуга, е необходимо предварително записване.
Попитайте на рецепцията на JK Fitness GYM или ни позвънете на 087 959 9562.

Още за спа комплекс JK Fitness & Wellness Nautilus