Новини и статии JK GYM

Тренировки на Георги Братоев в JK GYM Nautilus

Кондиционните тренировки в JK GYM Nautilus на националният състезател по волейбол, Георги Братоев,  това лято се провеждаха основно във функционална зала на комплекса. Разпределителят ни беше един от най-сериозно трениращите от тима на Пламен Константинов, като намали телесното си тегло, за сметка на телесни мазнини, от 118 кг. на 98 кг за 4 месеца. Георги тренира по системата JK Fit Motion, под ръководството на доц. Юлиан Карабиберов.

Основното изискване в тренировъчно-възстановителния процес беше, освен свалянето на излишните телесни мазнини, да се изгради функционираща мускулатура, способна да осигурява на високо ниво игрова ефективност на разпределителя ни. В тази връзка, тренировките му протичаха, основно в залата по функционално-координационна тренировка и по-малко в силовата. Подчертано високото ниво на сила, не налагаше работа с тежки щанги и на Наутилус-машините, работещи на изокинетичен принцип. В замяна на това пък, балистичните и скокови упражнения намираха широко приложение. Хвърлящите упражнения с плътни топки с различно тегло, както и тези за демараж, пъргавина и скорастна и скокова издръжливост, бяха почти ежедневно използвани. Наблягаше се особено много на упражненията за силова и скоростна ловкост, точно дозиране на усилията, бърза смяна на посоката при придвижванията с висока скорост, скоростна издръжливост. Разбира се, превантивно-стабилизиращите и балансни упражнения се използваха в началото на подготвителната част на почти всяка тренировка.  Тези упражнения, постепенно се динамизираха, усложняваха, а тялото дисбалансираше, чрез използването на специални дисбалансиращи прийоми. Упражненията в безопорна позиция (във фазата на летеж), също бяха включени в тренировките провеждани в JK GYM Nautilus. Идеята за това, идваше от това, че над 90% от завършващите действия по време на волейболна игра, се изпълняват от летеж, когато тялото е във въздуха. Това подобри в голяма степен възможностите на Георги Братоев, да контролира и управлява тялото си и неговите части в пространството, когато то не е в опора. Съчетаването на вектори на сили при такива условия, не е еднакво с това, когато силата се предава от опората, през тялото в уреда. Тренировката в близки до игровите условия, осъществи така желания пренос  на  силова и скоростно-силова работа в средата в която се състезава разпределителят ни.  Подобрените координационни възможности, контрол над движенията, при оптимизиран телесен състав, позволяващи организацията на високоефективни игрови действия, утвърдиха Георги, като основен разпределител в отбора и човек извел ни до втората позиция на Евро-олимпиадата в Баку – 2015 и до 4-тата позиция на Евроейските игри през тази година. Понастоящем, волейболистът ни е състезател на волейболния отбор на Тренто, ръководен от Радостин Стойчев. Самият Стойчев, когато е в България, също тренира в JK  GYM Nautilus.

Редовните високоинтензивни тренировки, провеждани в спортния комплекс „JK GYM Nautilus“, осигуриха тоталната промяна на телесния състав и повишено ниво на подготвеност. Този процес на промяна, беше подпомогнат от няколко продукта на Bio Fitи JK Nutrition, основните между които бяха Li-caps L-Carnitine и Ecdisteron Gold, както и изработената от JK Fitness, хранителна програма и такава за прием на хранителни добавки.

Под ръководството на Юлиан Карабиберов, системата JK Fit Motion, беше използвана и в кондиционната подготовка на братът на Георги Братоев – Валентин Братоев (на снимката горе – братя Братоеви).

JK Fitness & JK GYM Nautilus

Previous ArticleNext Article