Новини и статии JK GYM

Тренировките в JK Fitness Center Nautilus

Елитните ни национални състезатели по волейбол тренират и това лято в JK GYM Nautilus.

Тренировките в JK Fitness Center Nautilus започват всяка сутрин от 10.00 часа в залата по функционално-координационна подготовка, силовия и кардио сектор на комплекса. Там може да видите сребърните ни медалисти от Баку – Георги и Валентин Братоеви, Жани Желязков, както и готвещите се за Европейското първенство през есента – Боян Йорданов, Николай Учиков, Андрей Жеков. Редовни занимания провеждат и Методи Ананиев и някои от националите ни при юношите.

И тази година на тренировките в JK Fitness Center Nautilus, присъстват и именитите Матей Казийски и Страшимира Филипова.

Подготовката на волейболистите се провежда както до сега, лично от доц. Юлиан Карабиберов по методиката „JK Fit Motion TNS“, използвана успешно в тренировъчния процес за Евро-олимпиадата, проведена в Баку през месец юни 2015 г. Там нашият отбор спечели сребърните медали (старши треньор на отбора – Николай Желязков, кондиционен треньор – Юлиан Карабиберов).

Тренировките в JK Fitness Center Nautilus, ежедневно се следят от селекционера на националният отбор – Пламен Константинов.

Респектиращо е и присъствието на най-титулованият български треньор – Радостин Стойчев, който тази година стана шампион на Италия с ръководения от него Тренто. Самият Стойчев е редовно трениращ в комплекса.

Всеки от волейболистите работи по индивидуална програма, като в тренировъчния процес присъстват разнообразни форми за развитие на двигателните качества, полагащи основите на трансформирането им в способности за ефективна изява на игралното поле. Застъпени са авторски принципи и методи на тренировка, в съответствие съз закони на кватовата механика.

Подходящото спортно оборудване на комплекса с най-престижните уреди и машини на американските производители Nautilus и EPIC, позволява да се провеждат най-високоефективни тренировки. Специално оборудваният сектор за координационна и скоростно-функционална подготовка, синергира тренировъчната работа провеждана в силовия сектор. Неизменна част от тренировките в JK Fitness Center Nautilus, са не само иновативните конструкторски решения в специализираната зала, но и кардио-машините с подчертан силов елемент на движенията – движеща се гимнастическа стена Jacobs Ledder, безмоторна бягаща пътека, степер, гребен тренажор, спин байк. Това позволява да се изпълняват уникални физически упражнения.

Богатството от предлагани възможностти за трениране и използване на спортни съоръжения, като напр. 12 Clock Station на фирма Quinci (USA), създават уникални условия за прилагане на специално адаптираната за елитния спорт, иновативна блокова система на подготовка, изградена на основата на квантовия „принцип на приоритета“ и „принципа на специализираното разнообразие“(Ю. Карабиберов 2015).

В тренировъчните зали на компекса ще срещнете още редица елитни състезатели, като най-добрият ни състезател по голф, Любомир Костов,  Европейската шампионка по автомобилизъм Екатерина Стратиева и др.

JK Fitness Center Nautilus е наистина място за истинси атлети, желаещи да израстват в спортното майсторство. Това е мястото в което  се провеждат високоинтензивни тренировъчни занимания от най-висок ранг. Тренировките в JK Fitness Center Nautilus, винаги са интересни, разнообразни и изпълнени с емоции.

Безусловно най-силната страна на комплекса, според екипа в JK Fitness Center Nautilus е високовибриращата енергийно-информационна атмосвера и дух, следствие присъствието на елитните ни  състезатели от най-висок ранг, носещи слава на България.

Нека им пожелаем здраве и още по-големи спортни успехи!

Екипът на JK GYM Nautilus е на ваше разположение!

Previous ArticleNext Article