Новини и статии JK GYM

JK Fitness на 25 години

Новата 2015 година е юбилейна за  JK Fitness.

От основаването му през 1990 год., ние извървяхме дълъг път на развитие, като се опитахме да изградим една цялостна научно обоснована концепция за фитнеса и големия спорт, да изградим добра спортна база за прилагането и, да подготвим по нея редица професионални състезатели и любители, да допринесем за развитието на спортната наука и практика.

Давайки си равносметка след 25 години, бихме казали че сме удовлетворени от постигнатото.

Гордеем се с това, че основаното от нас през 1986 год. сърф училище във ваканционно селище Елените (Слънчев бряг)  функционира и до днес, вече почти 30 години и е единсвеното в България лицензирано от „World Windsurf Club” (Германия).

Основаната през 1995 год. най-голяма за времето си фитнес зала, тази на Стадион Академик, работи и днес, след цели 20 години. Историята на фитнес центровете на JK Fitness е толкова богата, че едва ли има други зали в България приемали за подготовка цяла плеяда от най-изявените ни състезатели като, Мария Гроздева, Весела Лечева, Румяна Нейкова, Орлин Станойчев, Христо Стоичков и целия  национален отбор по футбол, още от времето на старши треньора Христо Бонев, както и този по волейбол – 3-ти в света с треньор Мартин Стоев. А Матей Казийски все още се подготвя в JK Fitness Center „Nautilus“. Не може да не споменем и почетния член на JK Fitness , многократния вицешампион от Мистър Олимпия – Флекс Уилър.

Магазинът ни за хранителни добавки SNC в София на ул. Пиротска 12 (с този на Атанас Джананов най-старите в страната), отворил врати през 1992 год. приема своите клиенти и днес. Няма да забравим времето, когато обяснявахме на посетителите му, че това по рафтовете не са бои, а протеини. Почти всеки продавач-консултант работил в него, сега е със свой собствен магазин и бизнес. Бихме посочили имена като  Момчил Милев, Георги Георгиев, Десислава Петрова, Галин Коларов и др., на които благодарим. Доволни сме, че имаме принос за тяхното развитие.

В тази връзка не бихме подминали успехите на нашите състезатели от клубовете къмJK Fitness – МЛО и Юниверсал, в които бяха постигнати първите големи успехи в спорта културизъм за България – първия пробив на български културист на международния подиум с 4-тото място на Европейски шампионат на Стоил Стоилов, първата Европейска титла за България, спечелена в Будапеща от Христомир Христов, всички Европейски и Световни титли на Димитър Димитров, като състезател на СК Юниверсал и др. В клубът и центровете на JK Fitness бяха изградени 6 Майстори на спорта. Гордеем се и с най-добрите ни състезателки в скока на височина,  като Венелина Венева и Мирела Демирева, световната студентска шампионка на 3000м. с препятсвия  Добринка Шаламанова, както и с децата ни лекоатлети към клуба. В навечерието на 25 годишния юбилей, искаме да им кажем едно голямо БЛАГОДАРИМ.

Наред с успехите на състезателите ни, се гордеем и с авторския си програмен продукт за кондиционна подготовка, изграден на основата на закони на квантовата физика. По него през тези 25 години сме подготвили редица високоразрядни спортисти: като начало – далечната 1989 год. с националния отбор по баскетбол (мъже), класирал се на 7-мо място на Европейското първенство в Югославия (най-доброто класиране до момента), до националния ни отбор по волейбол, заел 5-то място на Олимпиадата в Китай през 2008 год., трикратния държавен шампион по волейбол Марек Юнион- Ивкони, шампионките ни по плажен волейбол за 2013 год. Светла Ангелова и Ася Динова.  Индивидуалната ни работа със състезатели като Мария Гроздева (Олимпийски игри в Атланта), Владимир Зографски, Добрияна Рабаджиева, Матей Казийски, Методи Ананиев, а дори и много млади таланти са наш приоритет и доказателство за качествена практическа реализация на концепцията ни.

Практическата работа на JK Fitness е тясно обвързана с научната и учената дейност.

През изминалите 25 години са издадени 10 наши  учебни помагала и книги, 50 научни и над 100 популярни статии, признати 3 патента за изобретения, разработки по магистърски програми и ръководство на редица дипломанти и докторанти към Национална Спортна Академия „ Васил Левски”. Разработка на JK Fitness са и действащите в момента учебни програми на „Министерството на образованието и науката” по фитнес и кондиционна подготовка за спортните училища в България.

Изградихме научно-приложно звено за изследователска дейност със собствена тестова апаратура и материална база.

Организирахме за първи път в България през 2001-ва год. Американски курсове за персонални треньори по системата C.O.R.F.I.T. (САЩ), а през 2014 год. и по българската системата за функционално-координационна тренировка JK Fit Motion TNS.

Най-гоямия ни успех в учебната дейност е лицензирането през 2010 год. от „Министерството на образованието и науката” на Колеж по спорт „Био Фит” и получавания от колежаните Европас.   Благодарим за доверието към колежа на живеещите в Италия, Испания и Турция колежани. Специална благодарност за това, изказваме на бившият капитан на националния отбор по волейбол на Италия, Христо Златанов, който се обучава в колежа. Пожелаваме на нашите възпитаници, повечето от които работят в чужбина, успех в трудния път на спортния специалист. Макар и далеч от България, благодарим на нашите специалисти Ани Трънска, Дафин Трифонов и Дойчин Кършовски работещи в САЩ, Мария Мова в Австралия, Христо Казаков и Аксиния Ченкова в Германия и всички други представящи ни извън Родината.

JK Fitness е първият в България, голям вносител на фитнес оборудване и хранителни добавки, с начало на  тази дейност – 1990 год. Тя се осъществява от шоу рума на фирмата в София.

Богатият практически опит и контакти на екипа ни, позволи да разработим собствена серия спортни хранителни добавки – JK Nutrition, произвеждаща се у нас. JK Fitness е официален притежател на произвеждащата се в САЩ и Германия марка за хранителни добавки Bio Fit.

Търговската ни дейност ни позволи да подпомагаме много състезатели и федерации, между които БФКФ, БФЛА, да дарим средства на деца лишени от родителски грижи, за построяването на два манастира, да организираме ежегодно турнир-мемориал в памет на легендарната ни лекоатлетка Цветанка Христова, да даваме награда за най-добър спортист на годината на учебно заведение  и много други.

Бихме се радвали, ако постигнатия баланс и хармония в многообразната ни дейност, резонира в полза на нашите клиенти и посетители на обектите ни и хората извън тях с които сме свързани.

В навечерието на 25-ет годишният си юбилей, екипът на JK Fitness,  благодари на своите бивши служители, като  им пожелава успехи в самостоятелният им бизнес!

Най-искрено благодарим и на нашите клиенти и приятели, без които би било невъзможно постигнето на настоящите резултати! Благодарим ви и за търпението към нашите служители!

Благодарим и на тези, които през годините са се опитвали да критикуват, омаловажават постигнатото и дори злословят по форумите. Дори да са наши недобронамерени конкуренти и несимпатизанти, бихме искали да ги уверим, че добре познаваме основните черти на българина и че техния негативизъм е показател за това, че се развиваме в правилна посока. На такива атаки, през изминалите 25 години сме се постарали да не отговаряме. Само позитивизма и доброто отношение към всеки, независимо дали е конкурент или не, ще върне същите  вибрации към нас самите.

Пожелаваме на конкурентите да празнуват своя 25-ет годишен юбилей, както ние сега, в навечерието на Новата 2015 година, а защо не и с по-големи успехи!

В крайна сметка, успехите са в полза на хората!

Previous ArticleNext Article